logo

Rripat e dorës

Një lojë e thjeshtë që mëson fëmijën tuaj të njohë dhe të dallojë të njëjtat ngjyra, mënyrë e shkëlqyer për të zhvilluar aftësitë motorike fine.

Për këtë lojë, do të përdorim pipa dhe shkopinj me ngjyra të ndryshme (shihni videon). Ju gjithashtu mund të përdoni makarona, penjë ose litarë. Prisni materialet në gjatësi të ndryshme (në centimetra). Nëse fëmija është më i rritur në moshë, mund t’ju ndihmoj në prerjen e tyre me gërshërë. Ideja është që fëmija të përshkojë pipat në shkopinj sipas ngjyrës. Përshtasni gjatësinë sipas krijimit që zgjidhni, rripa dore dhe varëse.